- 2
 - 40 minut
 
				Składniki:
				
			- 1 kg ziemniaków
 - 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
 - 1 czerwona cebula
 - 200 g świeżego szpinaku
 - 800 g łososia
 - 100 g sera Grana padano LES CROISES
 - 1 łyżka masła
 - 200 ml śmietanki 30%
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
 - Ziemniaki obrać i pokroić na plasterki. Ziemniaki gotować przez około 3 minuty w osolonej wodzie
 - Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażać kilka minut. Dodać szpinak i smażyć aż szpinak zwiędnie i straci swoją objętość. Przyprawić solą i pieprzem.
 - Formę żaroodporną posmarować masłem. Ułożyć warstwę ziemniaków, na ziemniaki ułożyć kawałki ryby bez skóry, rozłożyć równomiernie szpinak, a na końcu przykryć kolejną warstwą ziemniaków.
 - Zapiekankę polać śmietanką i posypać serem.
 - Piec od 20-30 minut.